Vijčani kompresori


 

Vijčani kompresori HERTZ HSC D serija kompresora je dizajnirana da pruži visoke performanse, sa direktno spojenim elektromotorom i vijčanim blokom. Koristeći poslednju generaciju komponenti, ovi modeli osiguravaju najniže operativne troškove, dug životni vek proizvoda bez dodatnih popravki.

Vijčani kompresori spadaju u novu generaciju kompresora visoke efikasnosti i niske energetske potrošnje. Ovi kompresori imaju ležajeve visoke nosivosti, imaju nove profile rotora koji smanjuju curenje vazduha i obrtni momenat. Reduktor naših vijčanih kompresora je u skladu sa standardima AGMA (American Gear Manufacturers Association).

Neke od karakteristike vijčanih kompresora:

  • postolje je čvrsto
  • protok filtera za ulje
  • poseduje ventil sa minimalnim pritiskom
  • brzo pražnjenje ventila i prigušivača
ZAŠTO ODABRATI VIJČANI KOMPRESOR?

UPOREĐIVANJE KARAKTERISTIKA KLIPNIH I VIJČANIH KOMPRESORA

KLIPNI KOMPRESORI VIJČANI KOMPRESORI
70-75% ULAZNOG VAZDUHA ISKORIŠĆENOST 95% ULAZNOG VAZDUHA.VIŠE VAZDUHA SA MANJOM POTROŠNJOM
VIŠE OD 80 db NIVO BUKE OD 60 DO 64 db
RAD SA PREKIDIMA, NA 3 MINUTA RADA POTREBNO MINUT PREKIDA KONTINUITET RADA PREDVIĐENI ZA NEPREKIDNI, DUGOTRAJNI RAD U INDUSTRIJSKIM USLOVIMA
VELIKI PROCENAT ULJA I VLAGE KVALITET IZLAZNOG VAZDUHA MALI PROCENTI OSTATKA ULJA I VLAGE U VAZDUHU
NEIZMENIČNA I PULSNA KOMPRESIJA KONSTANTNA I STALNA
VELIKE VIBRACIJE VIBRACIJE MINIMALNE VIBRACIJE
7 DO 10 PUTA JAČI OD NOMINALNE VREDNOSTI UDARI STRUJE 3 DO 5 PUTA JAČI OD NOMINALNE VREDNOSTI

  Vijčani kompresori su već odavno preuzeli primat u odnosu na klipne kompresore zbog mnogobrojnih prednosti. Iskorišćenost vijčanih kompresora je preko 95% dok su klipni iskorišćeni oko 70%. To znači da vijčani kompresori štede energiju i da za istu potrošnju električne energije daju veći kapacitet. Klipnim kompresorima je potrebno vreme „za odmor“, to jest na tri minuta rada potrebno je da odmaraju barem 1 minut, zbog zagrevanja klipova prilikom komprimovanja vazduha. Vijčani kompresori mogu da rade non stop i predviđeni su za rad u najtežim industrijskim uslovima. Taođe, vijčani kompresori su znato tiši u radu, oko 65 db, dok je buka kod klipnih kompresora oko 95 db.

  Firma KOMPRO KOZAMA iz Beograda je preduzeće koje se više od 20 godina bavi prodajom i servisom industrijskih kompresora CECCATO a već sedam godina ovlašćeni distributer Hertz kompresora , i obezbeđuje servis i rezervne delove za Hertz kompresore i dodatnu opremu.

  U HERTZ kompresore su ugrađeni najkvalitetniji i najsavremeniji delovi kao što je WEG elektro-motor, vijčani blokovi BEUER ROTOCOMP Nemačka i TAMROTOR (GARDNER-DENVER) Finska , SCHNEIDER-Nemačka elektronika, DANFOSS-Danska inverter.
U ponudi HERTZ KOMPRESSOREN se nalaze vijčani kompresori od 2kw do 315 kw, sa remenim prenosom ili direktno spregnuti, sa ugrađenom frekventnom regulacijom,kao i kompresori sa integrisanim frižiderskim sušačem.

  Firma HERTZ KOMPRESSOREN je premium brend kompanije Dalgakiran Grupa,, koja predstavlja jednu od vodećih svetskih kompanija za proizvodnju indistrijskih kompresora, i koja je razvila veliku međunarodnu mrežu prodaje i servisiranja industrijskih kompresora i opreme.

HSC direkt

HSC serija – direktan pogon

hsc 1

HSC serija

FRECON PLUS serija

HPA serija

HGS/HSC serija